school_logo.jpg

Vormingsonderwijs HVO/GVO/BVO


HVO/GVO/BVO

Basisschool Calluna biedt alle leerlingen van de groepen 4 t/m 8 lessen vormingsonderwijs - zingeving.  Dit schooljaar krijgen alle kinderen humanistisch vormingsonderwijs, christelijk vormingsonderwijs en boeddhistisch vromingsonderwijs. Als u niet wilt dat uw kind deze lessen volgt kunt u dit aangeven. De lessen worden verzorgd door docenten van dienstencentrum HVO/GVO/BVO. 

We zijn erg blij met deze vernieuwde samenwerking en hopen dat we volgend jaar nog kunnen uitbreiden met islamistisch vormingsonderwijs. Kinderen leren kijken vanuit verschillende prespectieven en uitgaan van verschillen....Dit schrijven we er over in ons Droomschoolplan 2019-2023:

Zingeving De vraag wat jouw leven zin geeft, is een persoonlijke vraag die de meeste mensen desondanks op soortgelijke wijze beantwoorden. Bijna altijd draait het om het dienstbaar maken van jouw handelen aan ‘iets groters’. Dat kan God zijn, maar ook het redden van de aarde of het bestrijden van armoede. De rubriek ‘Zingeving in het alledaagse’ van Dagblad Trouw laat zien dat mensen ook graag ogenschijnlijk gewone ervaringen of handelingen met iets groters verbinden of hier een grote les uit halen. Ook mensen die zichzelf niet religieus noemen, zoeken naar zingeving. Wij bieden onze kinderen daarom humanistisch en religieus vormingsonderwijs, met de keuze uit christelijk, Islamitisch en Boeddhistisch. De vakmensen die dit aanbieden, verbinden dit met het verhaal van onze school. De lessen zingeving staan daardoor niet los van ons onderwijs, onze missie en waarden, maar versterken deze.

Contactgegevens

Basisschool Calluna

Sijsseltselaan 16

6711 JE Ede

0318-614243

calluna@proominent.nl

Download onze app!

U kunt onze app vinden in Google Play en de Apple Appstore.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent