school_logo.jpg

Kinderraad

 

De kinderraad van de Calluna


Groep 2: Roos

Groep 3 : Simon

Groep 4 : Teun

Groep 5 : Fee

Groep 6 : Karlijn en Suzanne 

Groep 7 : Japser

Groep 8 : Jendo


Via de kinderraad (maandelijks, op schoolniveau) hebben onze leerlingen inspraak en medezeggenschap in het schoolgebeuren. Dit verhoogt de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsbesef. De school is vaak de eerste leefgemeenschap van kinderen, buiten het gezin. Op school brengen ze een groot deel van de dag door, leven ze met vele verschillende kinderen samen en worden er afspraken gemaakt over het samenleven. Hier gaan ze leren door en voor het leven, de school speelt een grote rol in de burgerschapsvorming, het leren democratisch samenleven. De kinderraad is er voor en door de leerlingen, wil bijdragen aan de positieve sfeer op school en mee zorgen dat alle kinderen kunnen stralen.

De kinderen ontwikkelen in de kinderraad vaardigheden zoals luisteren naar elkaar, presenteren, je mening geven, werken aan consensus, de klas vertegenwoordigen, uitsluiting en discriminatie verwerpen.

Natuurlijk willen wij ook de verbeeldingskracht, de creativiteit en het ondernemerschap van kinderen stimuleren: We gaan samen dromen realiseren. 

Contactgegevens

Basisschool Calluna

Sijsseltselaan 16

6711 JE Ede

0318-614243

calluna@proominent.nl

Download onze app!

U kunt onze app vinden in Google Play en de Apple Appstore.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent