school_logo.jpg
24
jan,
donderdag
foto_schaaktoernooi.jpeg

Calluna schaakkampioen!!

Woensdag 23 januari 2019 is een historische dag geworden voor basisschool Calluna.

Voor het eerst wisten onze jeugdschakers kampioen te worden bij het basisschoolkampioenschap schaken in de gemeente Ede.

Samen met 16 teams werd er bij de BSV gestreden om de fel begeerde titel met bijbehorende wisselbeker. Het eerste team bestond uit Alexander Ivanov, Magi Shirikov, Yarik Shirokov en Kelvin Ma. Het team werd gecoacht door Kees van der Dussen. 

Alle vier de schakers zijn lid van schaakvereniging De Cirkel, dus een delegatie vanuit De Cirkel volgde het team met veel belangstelling.

Er werden zeven ronden gespeeld, de eerste zes werden allemaal met duidelijke cijfers gewonnen. In de zevende ronde moesten onze kanjers aantreden tegen het eveneens ongeslagen team van de Alexanderschool uit Bennekom. Deze ontmoeting eindigde in 2-2, waarna de behaalde bordpunten in de eerste zes ronden de doorslag gaven, deze waren van de Callunaschool net iets beter en dus kon het feest beginnen.

Naast de wisselbeker ontvingen de kampioenen een gouden medaille en mogen ze op 23 maart meedoen in de halve finale van het OSBO basisschoolkampioenschap.

Voor Yarik Shirokov was er een extra beker, hij was de enige speler die al zijn partijen wist te winnen, dus een 100% score.

Felicitaties en hulde voor Alexander, Yarik, Megi en Kelvin voor deze unieke prestatie.

Ook het tweede team heeft menigeen verrast. Het team bestaande uit Leo Ma, Ryan Geurts, Friso Smelt en Marit Groothedde behaalde een zeer verdienstelijke achtste plaats.Samen met coach Pieter Smelt (vader van Friso) wisten ze van de zeven partijen er maar liefst drie te winnen. Als je meeneemt dat alle vier de schakers pas aan één schaakatelier hebben meegedaan en geen lid zijn van een schaakvereniging, dan is ook hun prestatie een felicitatie meer dan waard.

 

Contactgegevens

Basisschool Calluna

Sijsseltselaan 16

6711 JE Ede

0318-614243

calluna@proominent.nl

Download onze app!

U kunt onze app vinden in Google Play en de Apple Appstore.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent