school_logo.jpg
16
jan,
woensdag
4f267371-e4a6-4595-9b2f-a77264724965.JPG

Excursie iXperium 7/8

Met de trein naar Arnhem. Hoe gaaf is dat!!

Nadat alle leerlingen keurig op tijd op station Ede-Wageningen klaar stonden kreeg iedereen zijn kaartje en konden we gaan inchecken. Goede spoor gevonden, trein op tijd.... dat ging allemaal nog voorspoedig. In Arnhem Centraal bleek dat onze aansluiting naar Arnhem Presikhaaf niet reed en dat we met de bus verder moesten. Jazeker, groep 7/8 zat met begeleiding in de bus en daarmee was de bus praktisch vol!! Tien minuten later arriveerden we op de plaats van bestemming. Het HAN gebouw. We werden keurig ontvangen en ons 'lokaal' was al snel gevonden. Leerlingen waren helemaal blij met hun yogabalstoelen (super enthousiast dat ze echt mochten stuiteren, juf heel blij dat deze stoelen niet op school staan!)

We hebben in groepjes gewerkt met lego WeDo, lego Mindstorms en Osmo Coding. Tussendoor had de HAN voor iedereen nog wat te drinken en een snoepje en aan het eind van de ochtend vond iedereen het jammer dat het al voorbij was.

Wederom met de bus, want de trein reed nog steeds niet (de chauffeur zat wel vreemd te kijken toen er ineens een klas kinderen de bus in kwam met een treinkaartje). Eenmaal op Arnhem Centraal hadden we 4 minuten om op perron 11 te komen. Mocht u station Arnhem Centraal niet kennen, dit is het perron dat het allerverst van de bussen af ligt. Maar, met deze groep is dat geen enkel probleem. Binnen 3 minuten waren de kaartjes gescand, de hoofden geteld (we wilden natuurlijk wel heel graag alle leerlingen weer mee naar huis nemen) en het perron bereikt.

Bijna hadden we met deze trein ook weer problemen (vlak voor Wolfheze, midden in een weiland, nog een tijdje stilgegestaan), maar gelukkig zorgde dat niet voor heel veel vertraging.

Wat een belevenis om met de klas op deze manier (gebruik maken van het openbaar vervoer met alle uitdagingen die dit met zich mee brengt) op excursie te gaan. Helemaal fantastisch!! 

We hebben een geweldige dag gehad. 

 

 

Contactgegevens

Basisschool Calluna

Sijsseltselaan 16

6711 JE Ede

0318-614243

calluna@proominent.nl

Download onze app!

U kunt onze app vinden in Google Play en de Apple Appstore.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent